Kattopinnoitukset Oulussa, Oulun seudulla

Kattopinnoitukset

Huopakattoremontit

Huopakattoremontit huolellisesti ja perinteitä kunnioittaen

Huopakatto on vanha ja perinteinen kattomateriaali, jota on käytetty vuosisatojen ajan. Ammattilaisemme ovat erikoistuneet erilaisten huopakattojen kunnostamiseen ja remointoimiseen. Teemme huopakattoremontteja saumoista liimautuville ja hitsattaville kumibitumikatteille. Huopakattoremontit onnistuvat kolmio-rimakatoille perinteitä kunnioittaen. Huopakattoremontteja teemme pääasiassa Oulun seudulla, mutta tarpeen vaatiessa myös muualla Suomessa.

Komea ja hiljainen huopakatto

Huopakatto toimii esimerkiksi erinomaisesti erilaisilla arvokatoilla, hirsihuviloissa, mökeillä ja omakotitaloillakin. Huopakatto on hyvin hiljainen katto, joka kuitenkin on yhtä aikaa näyttävä. Huopakatot ovat kehittyneet merkittävästi viimeisten vuosikymmenten aikana, jonka vuoksi nykyään huopakatot kestävät jopa yli 40 vuotta. Nykyiset huopakatot pysyvät muodossaan ja joustavat sään sekä lämpötilan mukaisesti. Esimerkiksi kumibitumia sisältävä bitumikermi kiinnittyy lujasti kattopintaan. Sen ominaisuuksiin kuuluvat hyvä tarttuvuus, kosteuden eristyskyky, kemiallinen kestävyys ja myrkyttömyys.

Tasakattoinen huopakatto ja aluskatteeton palahuopakatto

Yleisimmin ongelmia ilmenee tasahuopakatoilla ja aluskatteettomilla palahuopakatoilla. Tasakatoille suosittelemme parhaana ratkaisuna hitsattavaa kumibitumihuopaa ja aluskatteettomille palahuopakatoille taas löytyy monia eri vaihtoehtoja. Palahuopakatto on hyvä vaihtoehto mutkikkaille kattomuodoille, koska se taipuu juuri katon muotojen mukaisesti. Haasteista huolimatta huopakatto on toimiva ratkaisu myös tasakatoilla. Lyhyesti sanottuna huopakatto sopii kaikille kattotyypeille kaltevuudesta ja muodoista riippumatta.

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Peltikattoremontti

Laadukkaat peltikattoremontit erityyppisille peltikatoille

Korjaamme, maalaamme tai pinnoitamme kaikilla pinnoilla tai profiileilla olevia peltikattoja. Olemme korjanneet huonossakin kunnossa olevia peltikatteita uuden veroiseksi. Oli kyseessä aito konesaumakatto, lukkosaumakatto tai jokin muu, niin meihin voit luottaa peltikattoremontin toteuttajana. Peltikattoremonttien tekeminen on mahdollista hyvin huonossakin kunnossa oleville peltikatoille. Peltikatto on Suomen yleisin kattotyyppi, jonka vuoksi meillä onkin mittava kokemus peltikattoremonteista. Ota yhteyttä meihin, niin teemme arvion peltikattoremontin tarpeesta ja sen laajuudesta.

Kulunut tai haalistunut peltikatto

Usein peltikattoremontti kohdistuu kuluneelle tai haalistuneelle peltikatolle. Peltikattoremonttiin on syytä tässä vaiheessa herätä, koska seuraavassa vaiheessa peltikatto alkaa vuotamaan. Kun puututaan ajoissa peltikaton kulumiseen ja maalipinnan haalistumiseen voidaan välttyä suuremmalta peltikattoremontilta. Peltikattojen pinnat saadaan puhdistettua, maalattua ja pinnoitettua siten, että katto on jälleen kuin uusi. Säännöllisesti toteutettuna puhdistus, maalaus ja pinnoitus hidastavat huomattavasti peltikaton heikentymistä.

Peltikaton vuoto-ongelmat

Useimmiten peltikaton ikääntyessä, jossain vaiheessa katto alkaa vuotamaan. Yleensä vuotaminen esiintyy ensimmäistä kertaa lumen sulaessa tai tuulisella sateella. Esimerkiksi kun kyseessä on matalaprofiilinen aluskatteeton sinkittypeltikatto, jossa on pienet tiivisteettömät harjapellit, voidaan peltikatto kunnostaa, tiivistää ja pinnoittaa. Pinnoittamiseen käytetään esimerkiksi ruostesuoja-akryylipinnoitetta. Peltikaton vuoto-kohdat on mahdollista paikallistaa, jonka jälkeen peltikatto voidaan remontoida uuden veroiseksi.

Belakon Oy - kattopinnoitteet

Tiilikattoremontti

Tiilikattoremontit erilaisille ja eri ikäisille tiilikatoille

Korjaamme, kyllästämme ja pinnoitamme tiilikattoja. Tiilikattoremontin avulla vanha tiilikatto saadaan jälleen uudenveroiseksi, komeaksi, katoksi. Tiilikattoremontissa tiilikaton kunto kartoitetaan kuntotutkimuksessa, jonka tulosten perusteella päätetään tiilikaton remontin tarpeesta ja sen laajuudesta. Joskus riittää ainoastaan muutamien tiilikatteiden vaihtaminen, katon puhdistus ja pinnoitus. Tiilikattoremontit tehdään uusimpien ja turvallisimpien menetelmien avulla, jolloin lopputulos on odotetunlainen.

Belakon-menetelmät tiilikattoremontissa

Belakon-menetelmät takaavat erinomaisen lopputuloksen tiilikattoremontissa. Belakon-menetelmillä pinnoitettu tiilikatto saa enemmän korroosiolta suojaavaa pintaa, kuin sillä mahdollisesti oli uutena. Pinnoitus estää vettä imeytymästä tiilen huokosiin. Veden jäätyessä, vesi ei tarpeettomasti heikennä tiilikaton vedenpitävyysominaisuuksia. Kiiltäväpintainen tiili lyhentää myös lumen katolla pysymysaikaa, jolloin se vähentää myös katolle aiheutuvaa kuormaa. Pinnoitettu katto on myös huomattavasti turvallisempi talvella, koska lumi ei pääse pakkautumaan katolle suuriksi kerroksiksi.

Tiilikattoremontin eteneminen

Kattoremontti aloitetaan katon kuntotutkimuksella, jolla tutkitaan tiilikaton kunto ja selvitetään mahdolliset vuotokohdat. Kuntotutkimuksen perusteella päätetään tiilikattoremontin laajuus. Aluskatteen pitävyys ja ruoteiden kunto myös tarkistetaan ja korjataan samassa yhteydessä. Rikkoutuneet tiilit vaihdetaan, jonka jälkeen katto pestään huolellisesti. Tiilikattoremontin lopuksi tiilikatto pinnoitetaan Belakon-menetelmiä hyödyntäen.

Belakon Oy - kattopinnoitteet

Katonpesut

Kattoremonttien lisäksi teemme kattopesuja kaikille kattotyypeille mineriittikatoista huopakattoihin sekä pelti- ja tiilikattoihin. Katonpesupalvelumme ovat käytettävissä pääasiassa Oulussa ja Oulun seudulla, mutta tulemme tarvittaessa myös muualle Suomeen.

Säännölliset huollot ja pesut pidentävät kattojen käyttöikää sekä auttavat huomaamaan mahdolliset kattovauriot ajoissa. Näin vältyt suuremmilta kattourakoilta ja ehkäiset mahdollisia kosteusvaurioita. Puiden lehdet, oksat ja risut, siitepöly sekä muut roskat saattavat toimia myös erilaisen kasvuston pohjana. Esimerkiksi katolle kasvanut sammal kerää vettä, joka jäätyessään voi aiheuttaa kattotiilien halkeilua.

Katto puhtaaksi turvallisesti

Kattotöiden ammattilaisemme hoitavat katonpesut huolella ja turvallisesti. Käytämme laadukkaita puhdistusvälineitä painepesurista kattoa suojaaviin puhdistusaineisiin. Varustaudumme tarvittavin turvavälinein ja huolehdimme myös rakennuksen ympäristön ja käyttäjien turvallisuudesta katonpesun aikana. Työntekijämme ovat kokeneita kattojen käsittelijöitä, joten kattosi ei pääse kärsimään tehokkaankaan pesun seurauksena.

Katonpesun jälkeen voimme pinnoittaa kattosi siihen sopivalla pinnoitteella, joka suojaa kattoa lialta ja kosteudelta. Kysy lisää maalaus- ja pinnoitepalveluistamme

Mikäli huomaamme katonpesun aikana pintavaurioita tai muita korjaustoimenpiteitä vaativia kohtia katossasi, hoidamme mielellämme myös ne kuntoon – tarvittaessa saman tien. Lue sivuiltamme lisää mineriitti- tai kuitusementtilevykaton, huopakaton, peltikaton tai tiilikaton korjauspalveluistamme.

Belakon Oy - kattopinnoitteet